top of page

Migration,
minoritetet& campus

Välkommen till Östergötland!

 

Arbetslaget i Kyrkan på universitetet vid LiU, Linköping/ Norrköping är verkligen glada över att få välkomna kollegor från hela landet till oss för vår årliga konferens 14-16 nov 2022.

 

Vår mötesplats blir Linköping, där vi kommer att få lyssna till talare från alla våra tre campus, vi kommer också att besöka några av de olika kyrkorum som finns hos oss. Vi har tagit fram ett bra erbjudande på Hotell Clarion Collection Hotel Slottsparken, ett stenkast från Domkyrkan, centralt beläget, och vi ser det som en tillgång för konferensen att alla bor på samma plats. Det ingår även middag i rumskostnaden, något vi kommer utnyttja en av kvällarna. (Läs mer info om hur du anmäler dig och bokar rum via "Anmälan" i menyn eller genväg nedan till höger).

 

Vi är glada att få göra arrangemanget i samarbete med studieförbundet Sensus, som sköter ekonomi och anmälan.

Årets tema är Migration, minoritet och Campus* (*Latin, det öppna fältet)

 

I vår rytm över olika vetenskapliga utgångspunkter är det i år dags att utgå från Samhällsvetenskapen. 

 

Vi lever i en tid av migration, både av människor men också ideér. Enhetssamhällets tid är över och förbi. Inte minst på Campus märks ett myller av tillhörigheter, nya influenser och subkulturer. Att kunna välja sin identitet är för de flesta något positivt, men kan även upplevas som en stor press när man tvingas att göra det. Många unga lever med känslan av att på något sätt vara i minoritet. I våra möten med personal och studenter så märker vi att de som tillhör en religiös minoritet kan uppleva att detta för med sig utmaningar. Vad har egentligen Jerusalem med Aten att göra? Vad har tron för plats i en akademisk miljö? Finns det andra utsatta positioner som studenter upplever sig vara i där vi som Universitetskyrka kan vara dem till hjälp och vad kan isåfall vårt bidrag vara?

 

Vi vill fokusera på hur migration av människor och idéer påverkar vår samtid. Vi vill förstå mer om minoriteternas tillvaro och mer specifikt trons roll på campus. Är det en tillgång eller en belastning? Vad kan vårt bidrag i allt detta vara i en tid som denna?

Vi ser fram emot att få växa i kunskap, insikt och gemenskap med varandra, vi ser fram emot att få mötas i bönen och tillbedjan, i skrattet och de ärliga samtalen om det som är utmanande med att stå i de tjänster vi gör.

 

Än en gång varmt välkommen att ta del i Universitetskyrkans årskonferens 2022 i Linköping, om “Migration, minoritet & livet på campus”

/ Mattias Sennehed, Anders Facks, Mikael Billemar

temabild kpu konf 22 lkpg 169 (A4-dokument) (1).png
Wall Clock_edited.jpg
inside-weather-YBG3jopJaS0-unsplash (1)_
Public Speaker_edited.jpg
Open sign license plate_edited.jpg
bottom of page